ИЗКУСТВОТО НА МЛАДОСТТА С ПРОДУКТИ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО
ПРАВИЛНА ГРИЖА ЗА МАЗНА И КОМБИНИРАНА КОЖА

ПРАВИЛНА ГРИЖА ЗА МАЗНА И КОМБИНИРАНА КОЖА

Всяка кожа се нуждае от грижа, която е точно съобразена с нейните нужди. С неподходящ продукт и грижи можете да раздразните кожата на лицето си и да влошите състоянието му. Ако имате мазна или комбинирана кожа, ще ви трябват определени продукти и кремове за лице, отколкото, ако имате суха или лесно раздразнима кожа. Нашите съвети ще ви помогнат да намерите най-добрата и оптимална грижа за лице за мазна и комбинирана кожа.

Мазна кожа: Как да я разпознаем и на какво трябва да се обръща внимание 

Всеки човек има различна кожа. Има обаче определени модели, които се появяват отново и отново. Те са известни като типове кожа. Например, някои хора имат суха кожа, която в много случаи също е лесно раздразнима и може да бъде склонна към зачервяване. Кожата на лицето на други хора пък е по-скоро мазна, а трети имат комбинирана кожа или нормална кожа. Последното е сравнително рядко. Всеки тип кожа има нужда от грижа, съобразена с нейните нужди.
 

Какво все пак е мазна кожа?

Мазната кожа е склонна да произвежда много себум - повече, отколкото всъщност е необходимо. Това прави тена да изглежда леко лъщящ. Кожата често лъщи особено в областта на челото, носа и под очите. Порите често са разширени. Мазната кожа    обикновено съдържа примеси, като пъпки и черни точки. Развива се поради генетични причини, хормоналните колебания и стресът също могат окажат своето въздействие върху кожата.
Много жени страдат от лъскава кожа. Все пак, можем да ги успокоим, че: мазната кожа като цяло е по-устойчива на външни влияния и остарява по-бавно от сухата кожа. Бръчките обикновено се появяват по-късно. 


Комбинирана кожа: различаваме няколко типа

Много хора имат комбинирана кожа. За разлика от сухата или мазната кожа, различаваме няколко различни типа кожа. Типична мазна кожа е в Т-зоната, т.е. на челото, носа и брадичката. Нечистотии като пъпки или черни точки също често се появяват в тези области. Бузите, от друга страна, често са сухи и чувствителни.
Прекомерното производство на мастни жлези е отговорно за мазните зони по лицето. 
Сухите кожни участъци често зависят от влиянието на околната среда, като сух и мръсен въздух. Зачервяването често се появява в сухи зони. Комбинацията от различни типове кожа прави грижата за комбинирана кожа трудна задача. Продукти, предназначени изключително за мазна кожа, не биха били  подходящи за сухи зони. 
Обратно, мазните зони на лицето не изискват грижа, която е оптимална за суха кожа. По-скоро се нуждаят от грижа за кожата, която е идеална за комбинирана кожа. 

Подходящият почистващ препарат за мазна и комбинирана кожа е от съществено значение. Поддържа мастните жлези и предпазва нечистотиите и бактериите от порите. Ако отворите на порите са чисти, те няма да се запушат толкова лесно. Пъпките не се появяват толкова лесно. Най-добре е нежно да почиствате мазната кожа сутрин и вечер. Важно е да използвате хладка вода за изплакване. Твърде горещата вода би раздразнила кожата. Внимателно подсушете почистената кожа с чиста кърпа. Най-добре е да използвате отделна кърпа, която се използва само за тази цел. Това ще предпази мръсотията и бактериите от лицето ви
Комбинираната кожа също има нужда от нежно почистване. Идеален, мек  и почистващ продукт  е EVENSWISS®  CLEANSR - EYES & FACE/ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ И ГРИМ С ЕДЕЛВАЙС. 
Освежава, почиства кожата и премахва остатъците от козметиката. Почиства водоустойчивия грим и прави кожата идеално чиста и готова за предстоящата ежидневна грижа за кожата на лицето.
Нанесете върху мокро лице и изплакнете с вода след употреба. Използвайте преди  продукти, оставащи на кожата.
EVENSWISS® Balancing Complex/ БАЛАНСИРАЩ КОМПЛЕКС ЗА ЛИЦЕ е особено подходящ за чувствителна и комбинирана кожа. Идеален е и за мазна кожа. Свива порите и нормализира секрецията на себум. Уникалният пептиден комплекс Dermatopoietin® поддържа кожата на лицето по време на нейното обновяване. Кремът помага и за забавяне на първите признаци на стареене на кожата. Балансиращият комплекс EVENSWISS® поддържа кожата в перфектен баланс. Ако зоните са твърде сухи,  осигурява влага. Мазните зони се възползват от регулираната активност на себума. Този луксозен крем е най-подходящ за по-млада кожа до 45-годишна възраст.

Зрялата кожа се променя и се нуждае от специални грижи. Ако сте на възраст над 45 години и имате мазна или смесена кожа, EVENSWISS® Rejuvenating Serum/ ПОДМЛАДЯВАЩ СЕРУМ е добър избор. Осигурява видимо подмладяване на кожата чрез патентованата активна съставка Dermatopoietin®. Кремът стимулира кожата да произвежда колаген, което я прави стегната и млада. Специални съставки като активната съставка от стволови клетки PhytoCellTec™ Argan помагат на кожата да се регенерира. Нанесете серума върху кожата на лицето и шията сутрин и, ако е необходимо, вечер след почистване.

Зоната около очите е особено чувствителна - и се нуждае от специално внимание, за да бъде идеално обгрижвана. Тук се намесва EVENSWISS® Rejuvenating Eye Complex/ ПОДМЛАДЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КОМПЛЕКС. Помага да се забави образуването на фини линии и бръчки. Високоефективният комплекс от активни съставки помага и срещу тъмни кръгове и леки отоци. ПОДМЛАДЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КОМПЛЕКС помага на кожата да се регенерира. Ценни растителни масла и витаминен комплекс, пълен с антиоксиданти, защитават стволовите клетки на кожата от вредни влияния, които могат да доведат до преждевременно стареене на кожата. Нанасяйте този продукт два пъти дневно в зоната около очите след почистване.


Не забравяйте кожата си дори през нощта 

Не само през деня кожата се нуждае от вашето внимание. Дори през нощта трябва да се грижите за кожата си оптимално и да я подпомагате в нейното обновяване. Това ще ви помогне да постигнете младежки, сияен тен. EVENSWISS® Sublime Revealing Mask/ РАЗКРАСЯВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ ви предлага особено интензивна грижа, която е много подходяща за мазна и комбинирана кожа. Идеална е като маска, която нанасяте върху кожата на лицето си вечер преди лягане. Маската съдържа ефективен комплекс от активни съставки с уникалната активна съставка Dermatopoietin®. Стимулира кожата да образува колаген. Това помага на кожата да се обнови и я прави да изглежда стегната и свежа. Интензивно подхранва мазна и комбинирана кожа без омазняване.
Контакти