ИЗКУСТВОТО НА МЛАДОСТТА С ПРОДУКТИ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО

За Evenswiss

Защо EVENSWISS®

EVENSWISS® е бранд собственост на EVENSWISS GmbH. Използват се естествени съставки, извлечени от цветя и растения. Във всички продукти на EVENSWISS® се влага патентования и уникален полипептиден комплекс DERMATOPOIETIN®.

DERMATOPOIETIN® е пълен еквивалент на човешкия епидермален цитокин интерлевкин-1 алфа – естествен полипептид, който контролира хомеостазата на кожата, регулира имунната реакция и допринася за производството на еластин, колаген и хиалуронова киселина.
Той засяга дълбоките кожни структури, без да прониква в кожата, като задейства каскада от реакции, които се разпространяват от повърхността към дълбочината на кожата: наречена Signaling Cosmetics®.

DERMATOPOIETIN® насърчава производството на колаген, еластин, хиалуронова киселина и няколко растежни фактора и по този начин подпомага естествения процес на обновяване на кожата.

КОНВЕНЦИОНАЛНИ ПРОДУКТИ СРЕЩУ ПРОДУКТИ С ДЕРМАТОПОЕТИН

КОНВЕНЦИОНАЛНИ ПРОДУКТИ СРЕЩУ ПРОДУКТИ С ДЕРМАТОПОЕТИН
  • DERMATOPOIETIN® е полипептид, напълно еквивалентен на човешкия естествен фактор интерлевкин-1а. Този фактор (цитокин) играе важна роля за поддържането на структурната и функционална цялост на кожата.
  • DERMATOPOIETIN® като активна козметична съставка сам по себе си не прониква в кожата. Той действа чрез сигнален механизъм от повърхността на кожата, като активира каскада от реакции, които проникват дълбоко в кожата. Резултатът е силно увеличение на колаген, еластин и хиалуронова киселина в дермата (до 90%).
DERMATOPOIETIN® МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ И ЕФЕКТИ ПРОТИВ СТАРЕЕЕНЕ
  • DERMATOPOIETIN® активира на повърхността на кожата (без проникване) каскада от реакции, които се разпространяват дълбоко в кожата. Увеличава значително производството на еластин, колаген и хиалуронова киселина само за няколко дни.
  • DERMATOPOIETIN® стимулира кератиноцитите да отделят интерлевкин-1а, който активира фибробластите, за да стартират програма за обновяване на кожата. Тази програма за обновяване на кожата засяга както дермата, така и епидермиса.
  • По този начин действието против стареене на DERMATOPOIETIN® се задейства на повърхността, но обхваща цялата кожа. Клиничните тестове показват увеличение на колаген, еластин и хиалуронова киселина до 90% в рамките на 2 седмици.
  • Структурните и функционални ефекти на DERMATOPOIETIN® се изразяват в подобрена кожна бариера, по-добра имунна защита, както и подмладен и по-гладък вид на кожата.
 
 

ОГРАНИЧЕНИЯ НА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ ПРОДУКТИ ПРОТИВ СТАРЕЕЕНЕ

  • лошо проникване през кожната бариера
  • малко въздействие, ако има такова, върху по-дълбоките слоеве на кожата (дермата)
  • усилватели на проникването, често използвани с конвенционални продукти, улесняват проникването и на замърсители и микроорганизми

 

КОЛАГЕН, ЕЛАСТИН И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ПРИДАВАТ НА КОЖАТА СТЕГНАТОСТ И ЕЛАСТИЧНОСТ

РЕФЕРЕНЦИЯ ЗА МЛАДА КОЖА (20 ГОДИНИ)
Повече от 90% от младата кожа (сухо тегло) се състои от колаген. Колагенът образува, заедно с еластина, добре организирана мрежа, която осигурява на кожата структурна опора и среда за жизненоважни клетъчни функции.

РЕФЕРЕНЦИЯ ЗА СТАРЕЕЩА КОЖА (53 ГОДИНИ)
С напредването на възрастта кожата губи способността си да произвежда функционален колаген, който се заменя с мастни и протеогликанови отлагания, което води до груба кожна повърхност и/или типичните признаци на стареене на кожата.

DERMATOPOIETIN® ПОДХОД ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ НА СТАРЕЕЩАТА КОЖА.
Чрез възстановяване на колагена и подобряване на неговата функция в дермата DERMATOPOIETIN® намалява признаците на стареене на кожата и възстановява младежкия й вид. 


 

КЛИНИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ - РЕЗЮМЕ НА ИЗСЛЕДВАНИЯТА С 2-ФОТОННА ФЛУОРЕСЦЕНТНА МИКРОСКОПИЯ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ NEUROTAR LTD, ХЕЛЗИНКИ.

Изследвания с двуфотонна флуоресцентна микроскопия на ефекта на DERMATOPOIETIN® върху съдържанието на колаген и еластин в кожата на предмишницата при хора.Neurotar е отделна компания на Университета в Хелзинки, Финландия, и водеща компания, специализирана в договорни изследвания, базирани на новата техника за изображения, наречена 2-фотонна флуоресцентна микроскопия. Този метод позволява 3-измерна визуализация на субклетъчни структури in vivo до дълбочина от около 250 μm с разделителна способност по-малка от 1 μm (неинвазивна оптична биопсия).
Neurotar проведе проучване върху кожата на предмишницата, за да изследва ефекта на DERMATOPOIETIN® върху отлагането на колаген през 2011 г. (експеримент 1), последвано от две допълнителни проучвания през 2012 г. (NT11-0183 и NT12-0222, експерименти 2 и 3, съответно), за изследване на дозозависимост на ефекта на DERMATOPOIETIN®. Настоящият доклад обобщава дългите и подробни доклади на Neurotar, които са в архива

ЕКСПЕРИМЕНТ 1
Двуфотонни микроскопични снимки от дермата на дълбочина на кожата 80 μm. Сравнение на DERMATOPOIETIN® спрямо плацебо и изходно ниво спрямо 4-седмично лечение. Снимките са получени от едно и също петно ​​на кожата. Ясно се вижда увеличението на колаген (червено) и еластин (зелено). DERMATOPOIETIN® концентрация 150 μg/L.
ЕКСПЕРИМЕНТ 2

 Триизмерни 2-фотонни микроскопични композитни снимки, показващи зелената автофлуоресценция в епидермиса и дермата, както и колаген (червено, генериране на втора хармоника) в дермата. Ясно се вижда увеличението на колагена след две седмици в кожата на предмишницата, третирана с DERMATOPOIETIN® в концентрация от 30 μg/L.
 
Контакти